Morten Funder

Om Morten Funder

Jeg arbejder med fotokunst på en anderledes og spændende måde, og skaber et billedunivers af drømme og stemninger baseret på fotos fra naturen, men digitalt bearbejdede og transformerede til særegne fantasifulde verdener.

Hvert af mine værker består udelukkende af mange fotografiske lag. Det enkelte værk opbygges ved at udvælge forskellige fotografiske komponenter fra mine mange naturbilleder. Gennem utallige overvejelser opbygger og skaber jeg efterhånden det færdige værk, lag på lag. Jeg opfatter mange af mine værker som en del af metafysiske universer, som evolutionen endnu ikke har frembragt.

Alle mine værker er produceret i eksklusive, nummererede serier med højst 4, sædvanligvis kun 2, men ofte blot et enkelt eksemplar af hver, og de er alle signerede. Værkerne er printet på fotolærred på anerkendt laboratorium og indrammet i svæverammer.

Siden 2017 er jeg begyndt at udstille min keramik, ofte sammen med min fotokunst men også helt separat. Jeg eksperimenterer med lerets muligheder, og min teknik udvikles og forfines i processen, efterhånden som jeg arbejder mig frem mod nye udtryk. Uanset om mine ideer er med til at forme leret, eller de giver mig inspiration til min fotografiske kunst, så er grundlaget det samme, og felterne beriger hinanden indbyrdes.

Jeg har gennem de sidste 12 år deltaget på langt over 100 udstillinger og messer i Danmark og Sverige, mine værker er blevet antaget på censurerede udstillinger, og jeg er optaget i årbogen 101 Kunstnere 2016. Jeg er medlem af kunstnersammenslutningen K21 i Hvidovre, Kunstnergruppen BLIK i København, foreningen Kunst på Musicon i Roskilde og Kunstforeningen for Helsingør og Omegn. Jeg er med i bestyrelsen for Ishøj Kunstforening, og jeg er næstformand i foreningen Greve Kunstrute. Endvidere har jeg været medejer af kunstgalleriet ART10 i Holbæk, og jeg har i fotoklubber afholdt flere foredrag om min kunst.

www.MortenFunder.dk

mob. +45 2674 0871

e-mail fotokunst@mortenfunder.dk

Følg mig på Facebook og Instagram